OpenUp Medical

Welkom aan boord. We begeleiden je door de noodzakelijke stappen voor een soepele lancering van OpenUp Medical.

Wat je kunt verwachten:
 1. Hoe werkt OpenUp Medical?
 2. Hoe lanceer je OpenUp Medical?
 3. Onze support voor activatie

Hoe werkt OpenUp?

Waar de psychologen van OpenUp je ondersteunen bij je mentale gezondheid, zijn de well-being experts van OpenUp Medical er voor je fysieke gezondheid. Onze leefstijl opgeleide arts Aäron Spapens laat je kennismaken met onze diensten (Nederlands ondertiteld).

Een succesvolle lancering in 4 stappen

Download ons welkomstpakket zodat je de juiste materialen tot je beschikking hebt. Volg onderstaande stappen en gebruik de materialen voor een goede lancering.

Download ons welkomstpakket zodat je de juiste materialen tot je beschikking hebt. Volg onderstaande stappen en gebruik de materialen voor een goede lancering.

 • 1
  Stap 1:

  Lanceer naar alle managers

  Lanceer OpenUp drie tot zeven dagen voor de lancering binnen het hele bedrijf aan alle managers. In het welkomstpakket vind je templates die je daarvoor kunt gebruiken.

  Het helpt om ambassadeurs aan te wijzen die openlijk over well-being praten en anderen stimuleren om ermee aan de slag te gaan. Vind medewerkers die enthousiast zijn over OpenUp (Medical) en anderen kunnen aanmoedigen en begeleiden.

 • 2
  Stap 2:

  Lanceer naar alle medewerkers

  Zodra alle managers aan boord zijn, is het tijd om iedereen op de hoogte te stellen van OpenUp Medical. Nodig alle managers en medewerkers uit voor de onboarding workshop over ‘healthy habits’.

  Krijg een beter begrip hoe OpenUp Medical kan ondersteunen bij het verbeteren van je gezondheid, energie en prestaties. Je Customer Success Manager plant samen met jou de workshop. Gebruik onze template om je collega’s uit te nodigen via jullie gewenste communicatiekanaal.

 • 3
  Stap 3:

  Blijf activeren

  Communicatie is het belangrijkste onderdeel bij het lanceren van elk nieuw platform. Wij helpen je daar actief bij. Na de workshop ontvang je automatisch vijf emails in je inbox, verspreid over de komende twee maanden.

  Je kan deze e-mails doorsturen binnen je organisatie. We raden aan om de berichten aan te passen aan de tone of voice van je bedrijf. Daarnaast raden we aan om op meer manieren over OpenUp Medical te communiceren. In onderstaande video deelt Aäron Spapens enkele best practices.

  Spoiler: managers en ambassadeurs zijn essentieel voor de juiste activatie.

 • 4
  Stap 4:

  Maandelijkse updates

  Nadat je OpenUp Medical volledig hebt gelanceerd, is het belangrijk om erover te blijven communiceren. Dat kan met onze nieuwsbrieven.

  Elke maand fleuren we je inbox op met onze nieuwste cursussen, inzichten en andere content om te delen met je organisatie. Nogmaals, we raden aan om de nieuwsbrief aan te passen aan de toon van je bedrijf.

  We sturen ook een maandelijks rapport waarin wordt beschreven hoe OpenUp Medical in je organisatie wordt gebruikt.

Week 1
Welkom bij OpenUp Medical
Week 3
Checkup
Week 5
Boodschap voor managers
Week 7
Ontmoet onze experts
Week 9
Neem deel aan onze cursussen

Jouw customer success manager is er voor jou

We hopen dat deze gids alles heeft gegeven wat nodig is om OpenUp Medical soepel te starten. Als je vragen, twijfels of onduidelijkheden hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Laten we gezamenlijk onze impact vergroten.

Hebben werknemers echt onbeperkt toegang?

Ja, bij een samenwerking tussen werkgever en OpenUp (Medical) hebben werknemers onbeperkt toegang tot alle diensten die OpenUp (Medical) aanbiedt. Hier vallen dus ook de 1-op-1 consults onder. De psycholoog of arts zal samen met de werknemer beoordelen hoeveel gesprekken nodig zijn om met een hulpvraag aan de slag te gaan. Gemiddeld kan een werknemer na 3-5 gesprekken zelf verder met zijn of haar hulpvraag.

Hoe werkt OpenUp Medical?

OpenUp biedt laagdrempelig toegang tot online support met artsen. Via videoconsults of de chat. De consults duren 25 minuten. Wij focussen ons op preventie, slaap, voeding, bewegen, ademhaling, energie, stress, habits en leefstijl.  

We starten altijd met een kennismaking om te onderzoeken wat er speelt en of jouw hulpvraag past bij de dienstverlening van OpenUp Medical. Is dat het geval, dan is het mogelijk om vaker met elkaar in gesprek te gaan. Past jouw vraag niet bij de artsen of psychologen van OpenUp Medical en OpenUp, dan denken we graag met je mee over alternatieven.